Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


vocht-verwijderen-vloer
dryzone
Bron: dryzonesystem.com

Op het ogenblik dat uw huis wordt geteisterd door opstijgend vocht is het van belang om zo snel mogelijk een efficiënte oplossing toe te kunnen passen. In het merendeel van de gevallen kiezen de mensen er dan voor om gebruik te maken van een injectiemiddel. Het gaat hierbij om een vochtwerende gel die in de muur wordt ingespoten. Eén van de vaakst toegepaste middelen op dit vlak is de zogenaamde ‘Dryzone’. Het gaat hierbij om een vochtwerende gel die binnen in de muur als het ware een chemisch vochtscherm optrekt. Het toepassen van het Dryzone product kan er dan ook voor zorgen dat uw probleem met opstijgend vocht op zeer efficiënte wijze kan worden verholpen. Wat dit product precies doet, in welke uitvoeringen het verkrijgbaar is en welke kosten er aan verbonden zijn leest u allemaal op deze pagina.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Wat is Dryzone precies?

Dryzone is een vloeibare, vochtwerende gel die door middel van een kitspuit in een aantal boorgaten in de muren moet worden gespoten. Dryzone bestaat uit een combinatie van siloxanen en silanen. Het betreft hier twee vochtwerende ingrediënten die het mogelijk maken om intern in de muur een soort van chemisch vochtscherm op te trekken. Dit zorgt er voor dat opstijgend vocht een barrière tegenkomt waar ze niet zomaar doorheen kan prikken. De Dryzone vochtwerende gel kan worden aangekocht in verschillende uitvoeringen. Zo beschikt u over de mogelijkheid om een standaard koker van 310ml in huis te halen, maar ook een grotere variant onder de vorm van 600ml foliecartouches is een optie. U moet er wel rekening mee houden dat u voor deze laatste een aangepast pistool nodig heeft.

Wat maakt Dryzone injecteren zo interessant?

In het merendeel van de gevallen wordt een vochtige muur veroorzaakt door opstijgend vocht. Het gaat hierbij om grondvocht dat zonder de aanwezigheid van een waterkering eigenlijk geen enkel probleem ondervindt om zich door te zetten tot in de woning. Capillaire processen in het steenwerk zijn er voor verantwoordelijk dat het vocht zich letterlijk een weg naar omhoog kan banen. Dit lijkt op het eerste zicht misschien nog vrij onschuldig, maar de werkelijkheid is anders. In de praktijk kunt u door dit vochtprobleem dan ook geconfronteerd worden met de volgende nadelen:

  • Het pleisterwerk in de woning kan beginnen afbrokkelen.
  • Er kunnen vervelende vochtplekken en schimmels op de muren ontstaan.
  • De verflagen kunnen beginnen afbladeren.
  • Er kan zoutuitbloei ontstaan.
  • Het leefklimaat in de woning wordt een stuk ongezonder.

Door gebruik te maken van het Dryzone vochtwerend middel wordt opstijgend vocht meteen een halt toegeroepen. Dit zorgt er voor dat het probleem zich niet langer kan manifesteren. Dit betekent uiteraard dat meteen alle zorgen voorbij zijn. De vochtplekken en schimmels die zijn ontstaan zullen namelijk uiteraard nog moeten worden verwijderd.

Hoe Dryzone injecteren?

Steeds meer mensen doen geen beroep op een gespecialiseerd vochtbestrijdingsbedrijf wanneer het aankomt op het injecteren van hun muren. In principe is dat ook geen vereiste, zolang u maar weet wat u aan het doen bent. In ieder geval dienen er in eerste instantie een reeks gaten in de muur te worden geboord. Dit dient te gebeuren over de volledige lengte van de muur die te maken heeft met opstijgend vocht. De tussenafstand tussen de gaten dient 10 centimeter te bedragen terwijl de doorsnede van de gaten zo’n 12mm is. De diepte zal altijd afhankelijk zijn van de muur in kwestie.

Nadat de gaten in de muur zijn geboord dient het Dryzone vochtwerend product geïnjecteerd te worden. Dit kan vrij eenvoudig gebeuren door middel van een kitspuit of een speciaal kitpistool. Hoeveel van het Dryzone product u precies nodig heeft is uiteraard altijd afhankelijk van de dikte van de muur. Nadat alle gaten zijn geboord en het middel is geïnjecteerd kunt u de muur terug afwerken. Op deze manier zijn de boorgaten niet langer zichtbaar en heeft u een efficiënte oplossing gerealiseerd voor uw vochtprobleem.

Welke muren kunnen met Dryzone worden geïnjecteerd?

Vooraleer u er voor kiest om ook gebruik te maken van het Dryzone injectiemiddel is het van belang om er rekening mee te houden dat deze niet zomaar bij elke muur kan worden toegepast. Wij hebben alle steensoorten die geïnjecteerd kunnen worden met behulp van het Dryzone middel alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Bakstenen (de gaten worden geboord in het horizontale voegwerk)
  • Natuurstenen (de gaten worden tweezijdig in de voeg geboord)
  • Betonblokken (dit zowel bij holle als bij volle betonblokken)
  • Gevelstenen
  • Holle bakstenen evenals snelbouwstenen
  • Silicaatsteen

U zou er naast bovenstaande eveneens voor kunnen kiezen om gebruik te maken van het Dryzone product bij een chape of zandcement ondervloer. De gaten worden hierbij uiteraard verticaal geboord tot op de dragende beton.

Er bestaan helaas ook situaties waarin er geen gebruik kan worden gemaakt van Dryzone. Het betreft hier bijvoorbeeld de situatie waarin er sprake is van een muur die is opgebouwd uit gipsblokken. Deze kunnen immers niet geïnjecteerd worden. Dit kan althans niet gebeuren door middel van een product op basis van silanen of siloxanen. Het gips op zich zal namelijk in eender welke situatie altijd nog een bepaalde hoeveelheid vocht blijven absorberen. Dit is zeker en vast een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer u er aan denkt om gebruik te gaan maken van het Dryzone injectiemiddel.

Hoeveel kost het Dryzone injectiemiddel?

Zoals u reeds op deze pagina heeft kunnen lezen zijn er een aantal zeer interessante voordelen verbonden aan het gebruik van het Dryzone injectiemiddel. Het spreekt echter voor zich dat u dit middel niet zult willen toepassen vooraleer u ook een beeld heeft van de kosten die er voor in rekening worden gebracht. Omwille van deze reden hebben wij speciaal voor u de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Type Dryzone vochtbestrijdingsmiddel Gemiddelde kostprijs
Standaard kokers van 310ml Gemiddeld tussen 32 & 40 euro per stuk
Foliecartouches van 600ml Gemiddeld tussen 60 & 65 euro per stuk

Indien u het bovenstaande middel zelf gaat injecteren dient u geen rekening meer te houden met een meerprijs voor de arbeid. Indien dat niet het geval is en u een beroep zult doen op de expertise van een professioneel vochtbestrijdingsbedrijf wordt dat uiteraard een compleet ander verhaal. In dat geval zullen er namelijk wel nog extra kosten worden aangerekend.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht (ook wel opstijgend vocht genoemd) is een probleem dat vaak

De kruipkelder waterdicht maken

Vocht in de kruipruimte of kruipkelder kan meerdere oorzaken hebben. Afhankelijk van

Kelderdichting bij een vochtige kelder

De oorzaak van vocht in de kelder is vrijwel altijd opstijgend vocht.