Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Buitenmuur waterdicht maken tegen opstijgend vochtOpstijgend vocht dat via de buitenmuur naar binnenkomt moet snel worden gehandeld door een vochtbestrijding bedrijf. Vanuit de buitenmuur kan opstijgend vocht zich namelijk (ook ongezien) verspreiden over de gehele woning. Dit zorgt voor vochtige muren een hoge luchtvochtigheid in huis en op langere termijn voor poreuze muren en schimmels.

*Tip

Vind de beste deal bij een lokaal vochtbestrijding bedrijf door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken voor het behandelen van opstijgend vocht.

De buitenmuren waterdicht maken via injecteren of impregneren

De buitenmuur waterdicht maken kan ofwel middels het injecteren van de muren of het impregneren van de muren afhankelijk van de manier waarop de vochtproblemen zich voordoen. Komen de problemen van opstijgend vocht dan wordt er enkele gaten in uw buitenmuur geboord. Deze worden geïnjecteerd met een vochtwerende vloeistof die een beschermde laag zal vormen in uw buitenmuren. Met deze oplossing is de buitenmuur volledig waterdicht gemaakt tegen opstijgend vocht. De buitenmuren impregneren gaat via een vloeistof die wordt gespoten over het gehele oppervlak van de buitenmuur. De vloeistof vult alle poriën van de vochtige buitenmuren die vocht kunnen doorlaten naar de rest van uw woning. Deze methode wordt gebruikt bij doorslaand vocht (vaak regenwater) dat via uw buitenmuren naar binnen dringt.

Vochtplekken behandelen in de buitenmuur

De buitenmuur waterdicht maken zorgt er ook direct voor dat vochtplekken in de buitenmuur zullen verdwijnen. U moet ervan uitgaan dat de muren de nodige droogtijd nodig zullen hebben. Het kan echter zijn dat de coating of verflaag op de buitenmuur al is aangetast door het opstijgend of doorslaand vocht. In dit geval zult u waarschijnlijk de huidige verflaag of coating gedeeltelijk moeten verwijderen om deze vervolgens opnieuw aan te brengen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Schimmel op de muur verwijderen

Schimmel op de muur is een vervelend probleem. Niet alleen is het

Vochtige kelder

Heeft u een vochtige kelder? U bent niet de enige met vochtproblemen

Vochtprobleem behandelen

Heeft u thuis een vochtprobleem? Om schade aan uw woning te voorkomen