Veelgestelde vragen vochtbestrijding

 • Wat voor methodes voor vochtbestrijding zijn er?
  Er zijn verschillende methodes om vocht te kunnen bestrijden. Dit ligt alleen wel aan het vochtprobleem. Dit zijn de technieken die het meest worden toegepast:
  – impregnatie om de buitenmuur waterdicht te maken
  – muren onder kappen
  – kelderdichting
  – ventilatie om de luchtvochtigheid in de woning te kunnen reguleren
  – muren injecteren
 • Hoe weet je of je te veel vocht in huis hebt?
  Dit kan je op verschillende manieren herkennen, zoals door schimmel, condens op de ramen of een vochtige geur.
 • Waarom is het meten van luchtvochtigheid belangrijk?
  Hierdoor bescherm je jouw gezondheid en je woning. Het meten van de luchtvochtigheid doe je met een hygrometer. Ligt de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent, dan is dat goed en hoef je je geen zorgen te maken.
 • Wat is optrekkend vocht?
  Dit is een van de meest voorkomende problemen als het gaat om vocht in huis. Dit houdt in dat er optrekkend grond- en regenwater via de fundering of metselwerk van de muren binnen komt. Meestal zie je dit ook bij wanden die verbonden zijn met de fundering.
 • Wat is doorslaand vocht?
  Vaak herken je dit aan de vochtplekken die bij de muren zitten. Deze plekken zitten meestal vrij hoog aan de muur. Zie je plekken bij de onderkant van de muur, dan is dit opstijgende vocht.
 • Wat is condensatievocht?
  Heb je veel vocht- of schimmelproblemen, dan komt dit door het condensatievocht. Dit komt vaak vrij te leven in een woning. Als je aan het koken of douchen bent dan komt er meestal vocht vrij, en dat is dus de condensatievocht. Dit hoort normaal gesproken vervoert te worden door ventilatie.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

vochtbestrijding-dak

Vochtbestrijding door groene daken

Naar daken wordt ook gekeken binnen de nieuwe trend om onze woningen te verduurzamen. Niet alleen zorgt men voor dakisolatie …

vochtbestrijder

Doorslaand vocht behandelen

Doorslaand vocht is een vervelend probleem waar veel oudere woningen last van hebben. De beschermende laag die het vocht …

vocht-verwijderen-vloer

Waterdichting kelder

Wanneer grondwater uw kelder binnenkomt is waterdichting noodzakelijk. Het vocht in de muren en de vloer betekend dat het …