Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Opstijgend vocht behandelenWanneer u last heeft van opstijgend vocht in huis dan zijn de problemen vaak als eerst te zien in de kelder. Het opstijgend vocht komt uw woning namelijk binnen op het grondniveau waarop uw muren en keldervloer in contact komen met het grondwater. Oudere woning of woningen die gebouwd zijn met verkeerde materialen zijn niet volledig vochtwerend waardoor het vocht door de woning wordt geabsorbeerd. Vochtproblemen zijn te herkennen door vochtplekken op de muren of terugkerende waterplassen in de kelder. Opstijgend vocht doet zich vaak als eerst voor in de kelder, er zijn echter uitzondering op deze regel.

*Tip

Vind de beste deal bij een lokaal vochtbestrijding bedrijf door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken voor het behandelen van opstijgend vocht.

Hoe kan ik opstijgend vocht behandelen?

Het behandelen van opstijgend vocht kan gedaan worden middels vochtbestrijding. Het is verstandig om dit te laten doen door een ervaren vochtbestrijder om het probleem zo definitief op te lossen. Afhankelijk van het type vochtprobleem dat u in huis heeft en waar de problemen zich voordoen kan de vochtbestrijder komen met een passende oplossing. De muren injecteren en uw kelder waterdicht maken door middel van kelderdichting zijn bijvoorbeeld passende oplossingen voor het behandelen van opstijgend vocht.

De muren injecteren

Om opstijgend vocht in de muren tegen te gaan is het injecteren van de muren een goede oplossing. Bij deze oplossing worden er gaten in de muur geboord ter hoogte van de vloer. Vervolgens wordt er in vochtwerende vloeistof in de muren gespoten die opstijgend vocht in de toekomst zullen tegenhouden. Dit betekent dat het vocht geen kans heeft uw woning binnen te dringen en de vochtproblemen zullen dan ook verdwijnen.

Kelderdichting bij beginnende vochtproblemen

De kelder is vaak de plek waar opstijgend vocht als eerst te zien is. Deze problemen zijn goed tegen te gaan door middel van kelderdichting. Omdat de huidige materialen in de muren en keldervloer vocht opnemen zal er over de hele kelder een vochtwerende pasta worden gemetseld. Deze laag zal het vocht tegenhouden waardoor het zich niet naar de rest van uw woning verspreid. Vaak wordt de vochtwerende pasta in meerdere lagen aangebracht. Deze oplossing is goed betaalbaar en voorkomt vocht in de kelder definitief.

Kelderdichting voor een kelder in zeer slechte staat

Wanneer uw kelder in een zeer slechte staat is en de vochtproblemen de keldervloer en de muren drastisch hebben aangetast dan is er een andere oplossing vereist. Men zal dan vochtwerende folie over de hele kelder plaatsen en hier een nieuwe wand over metselen en een nieuwe keldervloer gieten met ijzeren wapening. Deze drastische voorvallen komen gelukkig niet vaak voor waardoor de eerder genoemde oplossing vaak volstaat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Vocht in muren

Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat u vochtproblemen

Vochtbestrijding in de kelder

De kelder is de plek waar doorgaans de meeste vochtproblemen voorkomen. Omdat

Waterdichting kelder

Wanneer grondwater uw kelder binnenkomt is waterdichting noodzakelijk. Het vocht in de