Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Vochtplekken op de murenWanneer er vochtplekken op de muren in huis ontstaan kan dit meerdere oorzaken hebben. Vaak kan afhankelijk van de hoogte en de vorm van de vochtplekken gezien worden om wacht voor vochtproblemen het gaat. Vochtplekken in de muren kunnen leiden tot grote schade aan de bouwstructuur en tot schadelijke schimmelvorming. Neem bij de constatering van beginnende vochtproblemen uit voorzorg zo snel mogelijk contact op met een vochtbestrijder die het probleem kan analyseren. Op deze pagina zullen wij enkele vormen en oplossingen van vochtproblemen behandelen.

*Tip:
U kunt tot 40% besparen op een vochtbestrijding bedrijf door via onze dienst gratis en vrijblijvend 6 offertes te vergelijken voor het behandelen van vochtige muren. Vind snel en makkelijk de beste deal!

Het verwijderen en behandelen van vochtplekken

Ontdekt u vochtproblemen dan is het van belangrijk dat u de kern van het vocht laat stoppen door een ervaren vochtbestrijder. In de meeste gevallen zullen de vochtplekken dan zelf opdrogen en verdwijnen omdat de toevoer aan vocht gestopt is. Bij ernstige waterschade zal er in sommige gevallen nieuw behang of een nieuwe verflaag worden aangebracht. In extreme gevallen moet er een hele nieuwe stuclaag over de wand gemetseld worden.

Opstijgend vocht in de muren behandelen

Bevinden de vochtplekken zich dicht op het grondniveau dan is er een grote kans dat het om opstijgend vocht gaat. Grondwater kan ik vochtige periodes onder hoge druk staan waardoor het vocht tegen de fundering wordt aangedrukt. Als de fundering niet geheel vochtwerend is kan het water geabsorbeerd worden waarna het zich over de rest van uw woning kan verspreiden. De muren injecteren met een vochtwerend middel is een effectieve methode om het vocht in uw binnenmuren tegen te gaan. Komt het vocht vanuit de kelder in uw muren te zitten dan is kelderdichting ook een optie.

Vocht vanuit de kelder of kruipruimte

Heeft u last van vochtplekken op de muren en heeft u een kelder of kruipruimte onder het huis? Dan is er een grote kans dat deze contact maakt met opstijgend grondwater. Door het toepassen van kelderdichting kan het probleem bij de kern gestopt worden. Er wordt dan een extra vochtwerende laag aangebracht over uw huidige wanden en vloer. Hierdoor kan het vocht niet meer uw kelder binnenkomen en zullen de vochtplekken in uw muren ook verdwijnen.

Doorslaande vochtplekken behandelen in de muur

Heeft u last van doorslaand vocht dan houdt dit in dat uw buitenmuren via regenslag vocht absorberen dat vervolgens te zien is op uw binnenmuren. Bij dit type vochtproblemen zijn de vochtplekken vaak op verschillende hoogtes te zien op de muur. Heeft u last van dit type vochtplekken dan zullen de buitenmuren geïmpregneerd moeten worden. Er wordt dan een vochtwerende vloeistof aangebracht die poriën in de muren opvullen die eventueel vocht doorlaten.