Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Een van de mogelijkheden voor het oplossen van vochtproblemen is het toepassen van drainage. Door middel van een noppenfolie dat achter een nieuwe wand of vloer wordt gemetseld wordt het vocht opgenomen en afgevoerd naar een centraal punt in de kelder. Door middel van een waterpomp kan het overtollige vocht worden afgevoerd via bijvoorbeeld de riolering. De prijzen voor kelderdrainage of vloerdrainage verschillen er per situatie en zullen beoordeeld moeten worden door een vochtbestrijder. Zo is de omvang en structuur van uw kelder van belang en de mate waarin de vochtproblemen zich voordoen.

*Tip:
Een vochtbestrijding bedrijf nodig tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 40% op de prijs.

Kelderdrainage via de randen

Bij deze vorm van kelderdrainage worden er goten gemetseld langs de randen van uw muren. In deze goten zal al het opstijgend vocht dat via uw vloer en muren naar bovenkomt worden opgevangen. Via de goot wordt het water geleid naar een punt in de kelder waar het water kan worden afgevoerd. Deze vorm van vochtbestrijding is zeer effectief, maar is niet voor alle vochtproblemen van toepassing. Randdrainage is vooral effectief wanneer de vochtproblemen zich voordoen rondom de randen van uw kelder.

Wand en vloerdrainage

Heeft u vocht in de wanden of vloeren dan kan dit effectief worden opgelost door wand of vloerdrainage. Er wordt een vochtwerende noppenfolie over uw huidige wanden en vloeren geplaatst en vervolgens worden hier nieuwe wanden en vloeren overheen geplaatst. De noppenfolie absorbeert het vocht uit uw oude wanden en vloer, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen vocht in de nieuwe wanden en vloeren komen te zitten. Door het afvoersysteem in de noppenfolie wordt het vocht vervolgens geleidt naar een punt in de kelder waar het vocht zal worden afgevoerd. Vloerdrainage en wanddrainage worden voornamelijk uitgevoerd bij ernstige en terugkerende vochtproblemen die de kelder erg aantasten.

Kelderdichting tegen opstijgend vocht

Een minder ingrijpende vorm van vochtbestrijding is het toepassen van kelderdichting. Hierbij worden de huidige wanden en vloer bedekt met een vochtwerende laag. Hierdoor is uw kelder geheel bestendig tegen opstijgend vocht. Kelderdichting wordt in sommige gevallen gecombineerd met het injecteren of impregneren van de keldermuren.