Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Grondwater in de kelderVeel woningen met een kelder hebben last van vochtproblemen. Grondwater in de kelder kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat het materiaal dat voor de muren of de vloer is gebruikt niet vochtwerend genoeg is. Het grondwater kan dan de muren insijpelen en is zichtbaar in de binnenmuur. Dit type vochtprobleem heeft opstijgend vocht en is te herkennen aan vochtplekken bij de plinten en naden (waar de muren bij elkaar komen) in uw kelder.

*Tip

Door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van lokale kelderdichting bedrijven kunt u tot 40% besparen op de prijs. Gebruik onze vergelijkingsdienst om snel de beste deal te vinden.

Verhelpen van grondwater in de kelder

Allereerst moet er worden vastgesteld wat de oorzaak van het probleem is. Het kan zijn dat slechts het materiaal in de muren of de vloer niet vochtwerend genoeg is. In dat geval komt u in aanmerking voor de twee meest voorkomende oplossingen:

  • Muren injecteren
  • Kelderdichting (bekuiping)

Als het probleem ernstiger is kunnen er andere methoden worden gebruikt. Dit kan nodig zijn wanneer:

  • De muren te poreus zijn geworden
  • Er een te hoge ondergrondse waterdruk is

Het grondwater in de kelder moet wanneer de ondergrondse waterdruk te hoog is regelmatig worden weggepompt. Hier wordt een waterpomp voor geïnstalleerd. Er kunnen in combinatie met de waterpomp ook andere drainage methoden worden gebruikt voor een optimaal effect. Een specialist kan bepalen wat voor uw kelder van toepassing is. Laat grondwater in de kelder professioneel bestrijden om van dit probleem af te komen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Vochtbestrijding in de kelder

De kelder is de plek waar doorgaans de meeste vochtproblemen voorkomen. Omdat

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht (ook wel opstijgend vocht genoemd) is een probleem dat vaak

Vochtprobleem behandelen

Heeft u thuis een vochtprobleem? Om schade aan uw woning te voorkomen