Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Kelder vochtvrij makenWilt u de kelder vochtvrij maken dan kan dit op verschillende manieren. Afhankelijk van het type vochtprobleem dat zich voordoet in uw kelder kan er een passende oplossing worden gezocht. Heet u vocht in de kelder dan is het altijd aan te raden een vochtbestrijder te laten kijken naar het probleem. Opstijgend vocht in de kelder kan namelijk grote gevolgen hebben voor uw gehele woning en zal direct moeten worden aangepakt. Op deze pagina bespreken wij enkele manieren waarop u de kelder vochtvrij kunt maken.

*Tip
Een vochtbestrijding bedrijf nodig tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de prijs.

Het aanbrengen van kelderdichting

De kelder vochtvrij maken gaat in veel van de gevallen door het aanbrengen van kelderdichting. Er wordt dan een vochtwerende pasta aangebracht over uw keldervloer en muren zodat deze opstijgend vocht zullen tegenhouden. Eventueel zullen de keldervloeren en muren ook worden geïnjecteerd met een vochtwerende vloeistof zodat ook dieper in uw muren en vloeren geen vocht meer komt te zitten. Dit is een definitieve oplossing waarna de kelder volledig vochtvrij zal zijn. Ook wanneer uw kelder volledig is ondergelopen biedt kelderdichting een goede oplossing uw kelder vochtvrij te maken.

De kelder vochtvrij maken bij hevige vochtproblemen

Zijn de vochtproblemen in de kelder zodanig groot dat uw vloer en muren onherstelbaar zijn aangetast dan is er een andere methode nodig om het vocht definitief te weren. In extreme gevallen zal zelf de keldervloer opnieuw gegoten moeten worden met gewapend beton en moeten de wanden opnieuw gemetseld worden in combinatie met vochtwerende folie. Deze optie is echter alleen van toepassing als u al langdurig last heeft van vochtproblemen en de muren en vloeren in de kelder hierdoor poreus zijn geworden.

Kostprijs

Hieronder een klein overzicht van de gemiddelde kostprijs voor het behandelen van kelder vocht. Zoals u ziet zijn de prijzen moeilijk te bepalen. Vraag daarom altijd offertes aan en vergelijk. Zo voorkomt u dat u de hoofdprijs betaalt.

Soort vochtprobleem Behandeling Gemiddelde kostprijs
Optrekkend vocht Buitenmuur behandeling 120 euro per m
Binnenmuur behandeling 150 euro per m
Schimmel Verwijderen 50 euro m2
Kelder vochtig Waterdicht maken (16m2)  2.000 euro

Het impregneren of injecteren van de buitenmuren

In sommige gevallen komt het vocht niet via de kelder uw woning binnen maar via de buitenmuren die in contact komen met grondwater of regenwater. Wanneer die poriën van uw buitenmuren vocht doorlaten kan er regenwater in uw muren komen te zitten wat kan resulteren in vocht in de kelder. In dit geval is niet kelderdichting de oplossing maar het impregneren van de buiten muren. Er wordt dan een vochtwerende laag gespoten over de buitenzijde van de muur die de poriën in de muur opvult en waterdicht maakt. Staat uw buitenmuur echter in contact met grondwater moet deze geïnjecteerd worden met een vochtwerende vloeistof. Er worden dan gaten in de muur geboord waarin de vochtwerende vloeistof wordt gespoten. Dit vorm een vochtwerende laag waardoor opstijgend vocht in de buitenmuur geen kans krijgt.

Kelderdrainage

Komt er overmatig veel vocht in de kelder en wilt u dit op een goede manier afvoeren tegen een betaalbare prijs dan is een drainagesysteem één van de mogelijke oplossingen. Door middel van een stenen goot langs de wanden of een noppenmembraan (op de vloer of muren) wordt het water afgevoerd naar een centraal punt in de kelder. Door middel van een waterpomp zal het vocht dan worden weggepompt naar het afvoersysteem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Vocht in huis

Vocht in uw huis is een teken van een te hoog vochtgehalte.

Vochtige muren behandelen

Het behandelen van vochtige muren kan gedaan worden op verschillende manieren. Bijvoorbeeld

Kelderdichting bij een vochtige kelder

De oorzaak van vocht in de kelder is vrijwel altijd opstijgend vocht.