Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Kostprijs muren waterdicht makenEen vochtprobleem in uw huis kan op tal van verschillende manieren worden veroorzaakt. Zo kan er sprake zijn van opstijgend, maar ook van doorslaand vocht. De muren waterdicht maken zorgt er voor dat elk mogelijk vochtprobleem het hoofd kan worden geboden, maar hoe gaat u hiervoor precies te werk? Bovendien spreekt het voor zich dat het laten uitvoeren van dergelijke werkzaamheden er voor zorgt dat u rekening zult moeten houden met een bepaalde kostprijs. Hoeveel de kosten voor muren waterdicht maken precies bedragen zal meteen duidelijk worden gemaakt door middel van de informatie die is terug te vinden op deze pagina.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost muren waterdicht maken?

Vooraleer we u een goed beeld kunnen geven van de kosten die zijn verbonden aan muren waterdicht maken is het van belang om na te gaan waar de vochtschade precies door wordt veroorzaakt. Muren waterdicht maken is namelijk iets dat op verschillende manieren kan gebeuren. Zo kan er voor worden gekozen om de muren te injecteren waardoor opstijgend vocht een halt kan worden toegeroepen, maar het is ook mogelijk om deze te impregneren. Hierdoor wordt een onzichtbare beschermingslaag gecreëerd die penetrerend vocht van buitenaf een halt toeroept. In verschillende gevallen kan het waterdicht maken van een muur pas gebeuren op het ogenblik dat er een herstelling of renovatie is uitgevoerd.

Type karwei muren waterdicht maken Gemiddelde kostprijs
Het impregneren van de muren Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter
Het injecteren van de muren Tussen 100 & 125 euro per lopende meter

De prijsopbouw van muren waterdicht maken

De kosten die in rekening worden gebracht voor het waterdicht maken van muren wordt beïnvloed door niet alleen de arbeid die moet worden uitgevoerd, maar ook door de materialen waar gebruik van wordt gemaakt. Afhankelijk van de situatie kan de materiaalkost tot wel 70 procent van de volledige kostprijs in beslag nemen. De arbeidskosten zijn dan goed voor 25 procent van de kosten en de overige 5 procent is voorbehouden voor de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een muur waterdicht maken beïnvloeden

De kosten die worden aangerekend voor een muur waterdicht maken zijn altijd afhankelijk van verschillende keuzes of factoren. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze zaken over het hoofd ziet hebben we ze even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De gekozen techniek om een muur waterdicht te maken

Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina is het op meerdere manieren mogelijk om er voor te kiezen om een muur waterdicht te maken. De oorzaak van het vochtprobleem zal uiteindelijk ook doorslaggevend zijn voor wat de oplossing betreft. Is er sprake van opstijgend vocht? Dan moet het waterdicht maken van de muren gebeuren door ze te injecteren. Is er sprake van doorslaand vocht? In dat geval moet er een onzichtbare impregneerlaag op worden aangebracht.

Keuze 2: Uitvoeren van een lekdetectie of niet?

In bepaalde gevallen is het mogelijk dat een vochtige muur wordt veroorzaakt door een waterlek dat zich ergens in huis bevindt. In dat geval is het van belang om zo snel mogelijk een lekdetectie uit te laten voeren. Op deze manier kan er precies worden opgespoord waar het lek in kwestie zich bevindt en wat er precies tegen kan worden ondernomen. U dient er wel rekening mee te houden dat er voor het laten uitvoeren van een lekdetectie een kostprijs kan worden aangerekend die kan oplopen tot een slordige 500 euro.

Keuze 3: Een permanente oplossing voor muren waterdicht maken

Zowel het injecteren als het impregneren van een muur is slechts een tijdelijke oplossing. Wanneer u een permanente oplossing wenst te realiseren tegen opstijgend vocht is het dan ook interessanter om een waterkering te realiseren. Het betreft hier echter vrij ingrijpende werken waardoor u zal worden geconfronteerd met nog een reeks van extra kosten. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het opnieuw toepassen van een afwerkingslaag aan de binnen- en buitenmuur. Vraag dus zeker en vast een duidelijke offerte aan, bij voorkeur bij verschillende partijen om op dit vlak niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.

Interessante bespaartips

Zou u ook graag uw muren waterdicht willen maken, maar moet u het stellen met een vrij beperkt budget? In dat geval is rekening houden met de hieronder opgelijste, interessante bespaartips voor u absoluut een aanrader te noemen.

  • Recht op kwantumkorting

Bent u niet de enige die uw muren waterdicht wil laten maken, maar speelt uw buurman met hetzelfde idee? In dat geval is het altijd de moeite waard om de handen in elkaar te slaan en de werkzaamheden gezamenlijk aan hetzelfde bedrijf toe te kennen. Dit zal er namelijk in resulteren dat er voor beiden een interessante kwantumkorting tot wel 10 procent kan worden toegekend.

  • Beperken van de voorrijkosten

Een tweede zeer interessante en eigenlijk voor de hand liggende bespaartip heeft te maken met de voorrijkosten. Veel mensen nemen een bedrijf onder de arm die op een behoorlijke afstand bij hen vandaan is gevestigd. Dat kan op het eerste zicht financieel interessant lijken omdat ze voor de werkzaamheden de laagste kosten aanrekenen, maar wat met de (extra) voorrijkosten die worden aangerekend? Door te kiezen voor een regionaal bedrijf kan u deze zo goed als volledig voorkomen en ook dat spaart u ongetwijfeld heel wat geld uit.

Tot 30% extra besparen op uw muren waterdicht maken? Het kan!

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat er verschillende manieren bestaan om te besparen op de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht voor muren waterdicht maken. Er is echter meer. Wist u bijvoorbeeld dat het ook altijd de moeite waard is om een offerte voor muren waterdicht maken op te vragen bij verschillende bedrijven? Door deze offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken is het mogelijk om er de voordeligste optie meteen tussenuit te halen. Daardoor kunt u in de praktijk zonder al teveel probleem tot een mooie 30 procent op de totale kostprijs besparen. Dit maakt het waterdicht maken van uw muren meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk toegankelijker!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

De kruipkelder waterdicht maken

Vocht in de kruipruimte of kruipkelder kan meerdere oorzaken hebben. Afhankelijk van

Vocht in huis

Vocht in uw huis is een teken van een te hoog vochtgehalte.

Vochtige keldermuren behandelen

Het verwijderen van vocht uit vochtige keldermuren kan het best worden gedaan