Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


kelderVocht in de kelder kan meerdere oorzaken hebben. In veel gevallen gaat het om opstijgend vocht (grondwater) dat via de keldervloer of buitenmuren naar binnen dringt. Grondwater kan in periodes met veel regen onder hoge druk staan waardoor het in aanraking komt met uw kelder. Als de bouwmaterialen van de kelder niet geheel vochtwerend zijn wordt het vocht geabsorbeerd wat resulteert in een natte kelder. De vochtproblemen kunnen zich zowel permanent als periodiek voordoen en zijn te zien in de vorm van vochtplekken op de muren of zelfs plassen water op de keldervloer. Andere oorzaken zijn een lekkage of doorslaand vocht (regenwater) tot aan slechte ventilatie. Een natte kelder behandelen kan op meerdere manieren effectief gebeuren.

*Tip:
Door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van lokale kelderdichting bedrijven kunt u tot 40% besparen op de prijs. Gebruik onze vergelijkingsdienst om snel de beste deal te vinden.

Kelderdichting tegen opstijgend vocht

Het aanbrengen van kelderdichting is de meeste voorkomende methode om een natte kelder te behandelen wanneer het gaat om opstijgend vocht. De kelder wordt dan voorzien van nieuw metselwerk over de wanden en vloeren die geheel vochtwerend is. Bij ernstige vochtproblemen zal er achter het metselwerk ook een noppenfolie worden geplaatst die overtollig vocht afvoert. Opstijgend vocht kan hierdoor niet meer de kelder binnendringen waardoor deze het gehele jaar droog blijft.

Kelderdrainage

Afhankelijk van de indeling en bouwstructuur van uw kelder kan kelderdrainage een passende oplossing zijn. Er worden nieuwe wanden en vloeren gemetseld waarachter een noppenfolie wordt geplaatst die het opstijgend vocht afvoeren naar een centrale plek in de kelder. Het vocht wordt hier via een waterpomp naar de riolering afgevoerd.

Muren injecteren tegen vochtige muren

Kelderdichting is niet altijd nodig wanneer het opstijgend vocht binnenkomt via uw muren. De binnenmuren injecteren met vochtwerende vloeistof zorgt ervoor dat uw muren opnieuw vochtafstotend zijn. Voor deze oplossing zullen er enkele gaten in uw muur worden geboord die vervolgens weer gedicht worden. Een natte kelder behandelen tegen vocht dat via de buitenmuren naar binnenkomt gebeurd echter op een andere manier. In dit geval zullen de buitenmuren geïmpregneerd moeten worden. Er wordt hierbij een vloeistof over de wanden heen gespoten die de poriën van de muur opvullen (dit is niet zichtbaar). Na deze behandeling zijn de muren bestendig tegen grondwater en doorslaand vocht (regenwater).