Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Vochtige muren behandelenHet behandelen van vochtige muren kan gedaan worden op verschillende manieren. Bijvoorbeeld de muren injecteren of impregneren. Heeft u vochtige muren dan is het verstandig een ervaren vochtbestrijding bedrijf naar het vochtprobleem te laten kijken. Vocht in de muren kan namelijk voor schadelijke schimmels zorgen en poreuze meuren die de waarde van uw woning verminderen. De oorzaak van vochtige muren is vaak opstijgend vocht (grondwater) dat wordt opgenomen door de muren. Het kan echter ook zijn dat er een leiding lekt of dat er overmatig veel bouwvocht in uw muren zit. In alle gevallen kunt u bij een vochtbestrijding bedrijf terecht. Op deze pagina kunt u alles lezen over oplossingen en prijzen voor het behandelen van vochtige muren.

*Tip:
U kunt tot 40% besparen op een vochtbestrijding bedrijf door via onze dienst gratis en vrijblijvend 6 offertes te vergelijken voor het behandelen van vochtige muren. Vind snel en makkelijk de beste deal!

Muren injecteren

Via de kelder of via de buitenmuren kunnen oudere woningen of woningen die gebouwd zijn van slecht vochtwerend materiaal opstijgend vocht opnemen. Dit vocht kan zich vervolgens over uw gehele woning verspreiden. De muren voelen dan vochtig aan, vertonen vochtplekken en er kan zelfs schimmel op de muren ontstaan. Schimmel en een hoge luchtvochtigheid in huis kunnen direct van invloed zijn op uw gezondheid. De muren injecteren met een vochtwerende vloeistof is een oplossing die direct alle vochtproblemen voorkomt. Bij deze methode worden er onderaan de vochtige muren een aantal gaten geboord. Deze worden gevuld met een vochtwerende vloeistof die voorkomt dat opstijgend vocht nog in uw muren kan trekken. De muren injecteren is een definitieve oplossing waardoor het vocht niet terugkeert. Beginnen de vochtproblemen echter in de kelder zult u ook aan kelderdichting moeten denken.

Gevel of muren impregneren

Komt er vocht binnen via de buitenmuren dan kunt u de gevel of uit buitenmuren laten impregneren. Er wordt dan een vloeistof op uw gevel en buitenmuren gespoten die alle poriën van het bouwmateriaal opvult waardoor vocht niet meer via buitenaf uw woning binnen kan komen. De vloeistof is volledig transparant en is niet meer zichtbaar op uw muren nadat deze is aangebracht. Het is allen nodig de muren te impregneren als het vocht vanaf de buitenkant in uw woning binnendringt. Is er sprake van opstijgend vocht dan moet er eerder gedacht worden aan kelderdichting of het injecteren van de binnenmuren.