Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


kelderHeeft u overmatig vocht in de kelder dan kunnen hier meerdere oorzaken voor zijn. Gaat het om plassen water dat via de grond omhoog lijkt te komen dan gaat het om opstijgend vocht. Andere mogelijkheden zijn een lekkage of doorslaand vocht (regenwater) dat via de buitenmuren de kelder binnenkomt. Een lekkage kan worden aangepakt door een loodgieter maar overige vochtproblemen zullen moeten worden aangepakt door een vochtbestrijder. Deze kan het vocht dat uw kelder binnenkomt in de kern stoppen en uw kelder waterdicht maken.

*Tip:
Door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van lokale kelderdichting bedrijven kunt u tot 40% besparen op de prijs. Gebruik onze vergelijkingsdienst om snel de beste deal te vinden.

Opstijgend vocht en kelderdichting

In verschillende periodes van het jaar kan grondwater door regenval onder grote druk komen te staan. Het vocht stijgt dan omhoog en kan in aanraking komen met de fundering van uw woning. Wanneer de fundering niet voldoende vochtwerend is kan het vocht hierin trekken en zich verspreiden over de hele kelder. Dit fenomeen noemen wij opstijgend vocht en de problemen kunnen zodanig groot zijn dat uw kelder onder water kan komen te staan. Het oplossen van dit probleem kan via kelderdichting. Uw kelder water opnieuw waterdicht gemaakt door een vochtwerende laag te metselen over uw keldermuren en vloer.

Kelder onder water door een lekkage

Omdat niet alle leiding vaak zichtbaar zijn is het in sommige gevallen moeilijk om te zien of het om een lekkage gaat. Staat de kelder onder water in een rap tempo dan is hier echter een grote kans op. Opstijgend vocht vormt meestal langzaam en terugkerend plassen water in de kelder. Vermoedt u dat het om een lekkage gaat neem dan contact op met een loodgieter. Denkt u dat het om opstijgend vocht gaat dan kunt het best een diagnose laten stellen door een vochtbestrijding bedrijf.

Overige vochtbestrijding methoden

Afhankelijk van het type vochtprobleem en waar deze zich voor doet zijn er verschillende denkbare oplossing. Kelderdichting is hiervan de meest gebruikte. De muren injecteren of impregneren en het toepassen van kelderdrainage zijn ook passende oplossing voor een kelder die onder water staat vanwege opstijgend of doorslaand vocht.