Vocht in muren

Vocht in murenVochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat u vochtproblemen tijdig laat nakijken voordat de problemen erger worden. Vocht in muren rondom kruipruimtes of in de kelder is een veelvoorkomend probleem. Vaak zitten de vochtplekken aan de onderkant van de muur en trekken steeds verder in. Dit type vochtproblemen heet opstijgend vocht en wordt voornamelijk veroorzaakt door grondwater.

*Tip:
U kunt tot 40% besparen op een vochtbestrijding bedrijf door via onze dienst gratis en vrijblijvend 6 offertes te vergelijken voor het behandelen van vochtige muren. Vind snel en makkelijk de beste deal!

Opstijgend vocht

Specialisten kunnen uw muren injecteren om er voor te zorgen dat het vocht niet verder optrekt en er in de toekomst niet meer vocht wordt opgenomen. Vocht kan de waarde van uw woning op termijn aantasten. Daarnaast kunnen vochtige muren ook voor vervelende geurtjes zorgen door schimmel. Zeker wanneer u een houten vloer of plinten heeft.

Muren injecteren

Er zijn verschillende oplossingen voor vochtproblemen. De oplossing waar een specialist voor kiest is vooral afhankelijk van het type woning en het vochtprobleem. Het injecteren van de muren in echter de meest gekozen optie. Door een gel in de muren te injecteren kunnen deze water afstotend worden gemaakt. Het vocht in de muren zal daarna niet langer worden vasthouden. Het is niet aan te raden de muren zelf te injecteren maar dit door een specialist te laten doen. Een verkeerde aanpak of diagnose kan voor meer problemen zorgen.

Het gevaar van vocht in de muren

Het hebben van vocht in de muren kan schade aanbrengen aan uw woning. Er zijn echter ook verschijnselen die niet te zien zijn. Het hebben van vocht in de muren gaat vaak gepaard met een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer er schimmel ontstaat kan dit een gevaarlijke werking hebben omdat deze via de luchtwegen kunnen worden ingeademd. Daarnaast kunnen de schimmels ook ongedierte aantrekken die u niet in uw huis wilt hebben. Een hoge luchtvochtigheid kan ook nadelige gevolgen hebben voor reuma patiënten. Probeer uw woning daarom zo goed mogelijk te ventileren en laat een specialist een analyse maken van uw vochtprobleem.

vochtbestrijding-dak

Vochtbestrijding door groene daken

Naar daken wordt ook gekeken binnen de nieuwe trend om onze woningen te verduurzamen. Niet alleen zorgt men voor dakisolatie …

vochtbestrijder

Doorslaand vocht behandelen

Doorslaand vocht is een vervelend probleem waar veel oudere woningen last van hebben. De beschermende laag die het vocht …

vocht-verwijderen-vloer

Waterdichting kelder

Wanneer grondwater uw kelder binnenkomt is waterdichting noodzakelijk. Het vocht in de muren en de vloer betekend dat het …