Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het verwijderen van vocht uit vochtige keldermuren kan het best worden gedaan door een vochtbestrijder. Het probleem van vocht in de keldermuren kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Een goede inspectie is dan ook vereist. Zo er opstijgend vocht vanuit de keldervloer in de muren trekken. Een andere verklaring is een lekkage van een van de leidingen of vocht dat via de buitenmuren naar binnen trekt. Afhankelijk van de oorzaak kan ook de oplossing van het vochtprobleem verschillen. Op deze pagina bieden wij u enkele oorzaken en oplossingen.

*Tip:
U kunt tot 40% besparen op een vochtbestrijding bedrijf door via onze dienst gratis en vrijblijvend 6 offertes te vergelijken voor het behandelen van vochtige muren. Vind snel en makkelijk de beste deal!

Muren injecteren of impregneren

Om vocht in de keldermuren te voorkomen kan het injecteren van de muren een zeer effectieve en permanente oplossing zijn. Bij deze vochtbestrijding methode worden er gaten in de muur geboord waar vervolgens een vochtwerende vloeistof in wordt gespoten. Deze vloeistof trekt in de muur en vormt vervolgens een vochtwerende laag waardoor opstijgend vocht niet meer kan worden opgenomen in de muren. Het impregneren van de muren gebeurd wanneer de poriën van de buitenmuren (of in sommige gevallen binnenmuren) vocht opnemen. De vochtige keldermuren worden dan bespoten met een vochtwerende laag die in de poriën trekt. Het is niet ongewoon dat buitenmuren via de poriën grondwater of regenwater opnemen. Dit is vervolgens te zien in de vorm van vochtige keldermuren.

Kelderdichting

Het toepassen van kelderdichting of bekuiping is een zeer effectieve vorm om opstijgend vocht uit uw kelder te verwijderen. De muren en vloer worden dan bedekt met vochtwerende metselwerk dat het vocht tegenhoudt en er voor zorgt dat uw kelder droog blijft. Eventueel wordt er achter het vochtwerend materiaal nog folie geplaatst die zorgt voor een extra vochtwerend effect. Vochtige keldermuren behoren hierdoor tot het verleden.

Wanddrainage tegen vochtige keldermuren

Zijn uw keldermuren erg aangetast en komt erg veel vocht vrij vanuit de muren dan is wanddrainage een effectieve optie. Er wordt dan een noppenmembraan aangebracht over alle vochtige keldermuren. Dit membraan absorbeert vocht uit de muren en voert het af naar een centrale afvoer. Over het noppenmembraan wordt vervolgens een nieuwe wand gemetseld zodat uw keldermuren er weer als nieuw uitzien. Deze methode is ook toepasbaar op de keldervloer.