Wanneer grondwater uw kelder binnenkomt is waterdichting noodzakelijk. Het vocht in de muren en de vloer betekend dat het materiaal op zichzelf niet vochtwerend genoeg is. Een specialist kan met waterdichting in uw kelder weer volledig droog krijgen.
Welke aanpak is er nodig?
Eerst zal er een diagnose van het vochtprobleem worden gedaan. In bijna alle gevallen worden in ieder geval de muren geïnjecteerd wanneer er sprake is van opstijgend vocht. De muren worden geïnjecteerd met een speciale vochtwerende gel dat langzaam in de muur intrekt.
Waterdichting keldervloer
Om complete waterdichting in de kelder te realiseren moet de vloer meestal ook behandeld worden. Deze wordt eerst afgekapt tot de zuivere ondervloer. De specialist kan zo eventuele scheuren en gaten dichten. Op de ondervloer wordt een membraan gelegd die de nieuwe vloer zal helpen om overtollig vocht af te voeren. Bovenop dit membraan wordt de nieuwe vloer gelegd die in meerdere vochtwerende lagen wordt aangebracht. Het resultaat is een nieuwe waterdichte vloer.
Ondergrondse waterdruk
Wanneer het grondwater peil erg hoog is kan het zijn dat er te veel druk wordt uitgeoefend op de vloer en wanden van uw kelder. Om toekomstige problemen te voorkomen is er dan extra drainage nodig. Dit kan in de vorm van wanddrainage of vloerdrainage worden geïmplementeerd. Door het overtollig vocht af te voeren en het waterpeil te verlagen met behulp van een waterpomp is volledige waterdichting mogelijk.
Besparen op vochtweringwerken
Wilt u besparen op waterdichting in uw kelder? Vergelijk dan meerdere offertes. Wij helpen u graag besparen. Door een offerteaanvraag te doen via onze website ontvangt u snel en eenvoudig offertes van meerdere vochtbestrijding specialisten.