Vochtig toilet

Vochtig toiletVocht kan overal in uw huis de kop opsteken. Dit gebeurt echter het eerst in ruimtes die van nature reeds vochtig zijn. Een bekend voorbeeld hiervan is uiteraard de badkamer, maar ook de keuken en zelfs het toilet kan over een opvallend vochtig karakter beschikken. Wanneer u te maken heeft met een vochtig toilet spreekt het voor zich dat u deze zo snel mogelijk zult willen oplossen. Op dat vlak zijn er verschillende oplossingen voor handen die we graag op deze pagina inclusief hun gemiddelde kostprijs aan u willen voorstellen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Klein vochtprobleem in uw toilet

In eerste instantie zal er moeten worden vastgesteld waar de oorzaak van het vochtig toilet precies in is terug te vinden. Is er bijvoorbeeld sprake van gewoon condensatievocht of heeft u te maken met opstijgend of zelfs doorslaand vocht in uw toiletruimte? In het merendeel van de gevallen is er in een toilet sprake van eerder kleine vochtproblemen die ontstaan door een gebrekkige ventilatie. Het vocht welke zich in de lucht bevindt kan dan namelijk nergens heen behalve op de koude oppervlaktes. Het gevolg is dat er hier een vervelende schimmel ontstaat welke niet alleen alles behalve aantrekkelijk oogt, maar ook nog eens bijzonder schadelijk is voor de gezondheid van de gebruikers van het toilet. Gelukkig is het zeer eenvoudig mogelijk om dit vochtprobleem in de kern aan te pakken en tegelijkertijd ook te voorkomen dat ze terug de kop opsteekt. Wij hebben de gemiddelde kosten waar u hiervoor rekening mee dient te houden alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Type oplossing Gemiddelde kostprijs
Aankopen en plaatsen van een rooster Tussen 20 & 35 euro per stuk
Plaatsing van een elektrische ventilatie Tussen 30 & 80 euro per stuk
Kosten van de klusjesman Tussen 20 & 30 euro per uur

Het oplossen van vochtschade in het toilet

Wanneer u er voor heeft gekozen om een rooster of een elektrische ventilatie in uw toilet te plaatsen zult u kunnen vaststellen dat het vochtprobleem in uw toilet op vrij eenvoudige wijze kan worden opgelost. Op het ogenblik dat de muren droog zijn kunt u er vervolgens voor kiezen om de aanwezige schimmel te verwijderen en de muren opnieuw te schilderen. Zorg er hierbij wel voor dat u er voor kiest om gebruik te maken van een waterafstotende verf. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat het risico op het opnieuw ontstaan van vochtproblemen in uw toilet tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Wilt u voor het verwijderen van de ontstane schimmel graag een beroep doen op een ervaren bedrijf? In deze situatie doet u er goed aan om rekening te houden met de kosten zoals opgenomen in de hieronder aangegeven prijstabel.

Type oplossing Gemiddelde kostprijs
Verwijderen van schimmel Tussen 22 & 32 euro per vierkante meter
Verwijderen van schimmel + kitten Tussen 37 & 42 euro per vierkante meter
Verwijderen van schimmel + schilderen Tussen 50 & 60 euro per vierkante meter

Doorslaand vocht in het toilet

In het merendeel van de gevallen ligt een slechte ventilatie of een te beperkte verwarming aan de basis van het vochtprobleem in uw toilet. Toch kunnen er ook andere oorzaken aan de basis liggen van dit probleem. Denk bijvoorbeeld maar eens aan doorslaand vocht. Wanneer deze oorzaak aan de basis ligt van het vochtprobleem in uw toilet is de kans groot dat u nog op andere plaatsen in huis eveneens met dit probleem wordt geconfronteerd. Bovendien kan doorslaand vocht zich ook manifesteren op plaatsen die in eerste instantie aan het zicht worden onttrokken. Dit maakt ze echter niet minder belangrijk om te bestrijden. Om doorslaand vocht tegen te gaan en het probleem op te lossen moet er voor worden gekozen om de muur of muren te impregneren. De gemiddelde kosten hiervoor worden duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type oplossing Gemiddelde kostprijs
Impregneren van de buitenmuur Tussen 9 & 11 euro per vierkante meter
Reinigen en impregneren Tussen 16 & 21 euro per vierkante meter
Reinigen, voegen en impregneren Tussen 28 & 33 euro per vierkante meter

Optrekkend vocht in het toilet

Is het toilet waarin u te maken heeft met vochtproblemen gelegen op de onderste verdieping van de woning? Vormt de schimmel zich bovendien aan de onderkant van de muren? In deze situatie kunt u eveneens te maken hebben met optrekkend vocht. Het betreft hier niets meer of minder dan grondwater dat door de muren wordt opgezogen. Om dit probleem op te lossen wordt er als het ware een barrière in de muur gecreëerd waar het vocht zich geen weg doorheen kan banen. Dit kan zeer eenvoudig gebeuren door het uitvoeren van meerdere injecties of bijvoorbeeld door het realiseren van een waterkering. De gemiddelde kosten waar u op dit vlak rekening mee dient te houden worden duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande prijstabel.

Type oplossing Gemiddelde kostprijs
Het injecteren van de binnenmuur Tussen 80 & 100 euro per meter
Het injecteren van de binnen- en buitenmuur Tussen 175 & 200 euro per meter
Het plaatsen van een waterkering Tussen 80 & 150 euro per meter

 

Geconfronteerd worden met een vochtig toilet in uw woning is alles behalve leuk. Niet alleen is het dan immers helemaal niet gezond om in deze ruimte te vertoeven, daarnaast wordt ook de uitstraling er van al snel aangetast. Gelukkig is het door het toepassen van één van de bovenstaande oplossingen mogelijk om snel en eenvoudig van uw vochtig toilet verlost te worden. Bovendien is uit de bovenstaande prijstabellen ook gebleken dat een dergelijke oplossing helemaal niet duur hoeft te zijn.

Wilt u, uw vochtig toilet graag oplossen tegen een gegarandeerd zo laag mogelijk prijskaartje? In deze situatie is het ook steeds een aanrader om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een gespecialiseerd bedrijf uit uw eigen buurt. Op deze manier kunnen immers ook de zogenaamde voorrijkosten (toch zo’n 0,50 tot 1 euro per vierkante meter) tot een absoluut minimum worden beperkt. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat een vochtig toilet steeds op zeer efficiënte en betaalbare wijze kan worden opgelost.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.